НЕК няма да обжалва решението на арбитража за АЕЦ "Белене"

НЕК няма да обжалва решението на арбитража за АЕЦ "Белене" | StandartNews.com

Националната електрическа компания (НЕК) е решила да не обжалва решението на Международния арбитражен съд по казуса "АЕЦ Белене", съобщава сайтът на Министерски съвет (МС).

Международното адвокатско дружество "White and Case", което представляваше интересите на НЕК пред Международния арбитражен съд, е готово с поисканото от премиера Бойко Борисов становище какви са възможностите да се обжалва решението.

Адвокатите посочват, че възможностите да се обжалват страна на България са твърде ограничени, защото арбитражни решения по търговски дела се считат за окончателни и задължителни. Има обаче възможност за технически корекции и те вече са поискани от страната ни.

"Атомстрой експорт" е приела четири от седемте грешки, посочени от българската страна, което ще намали дължимата от НЕК сума. Очаква се окончателното произнасяне на съда в Женева. Електрическата ни компания е била запозната с всички хипотези за оспорване на решението на Арбитражния съд и е взела решение обжалване да не се предприема.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай