15:40 ч.

09.03.17

1 мин.

0

0

0

Над 100 лв. сметки за ток в Югоизточна България

от Матей Бонев |

Над 100 лв. сметки за ток в Югоизточна България

Фактурите за консумирана електроенергия през февруари за клиентите на EVN в Югоизточна България вече са готови, съобщиха от комапнията. Анализът показвал, че с най-малка консумация - до 300 квтч са 49% от клиентите на EVN. Техните сметки за ток са средно по 20,91 лв. с ДДС. Най-голям брой от абонатите са с потребление от 300 до 1000 квтч - те са 37%, а фактурите им са средно по 107,12 лв. с ДДС. Клиентите с потребление над 1000 квтч са 14 на сто, като средната стойност на техните смеетки е 266,55 лв. с ДДС. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия.


Посочените данни са усреднени и не могат да се отнесат автоматично към отделен случай, тъй като консумацията при всеки клиент е индивидуална, уточняват от компанията. Главният фактор, който определял в коя група на потребление попада даден клиент е дали той използва електроенергия за отопление и топла вода. В планинските области като Родопите и Стара Планина, в които традиционно се ползват дърва за отопление, потреблението и фактурите са по-ниски сравнено с големи градове с панелни блокове, в които най-честият начин за отопление е с електроуреди.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент