КЕВР реже исканията на ЕРП-тата за поскъпване на тока с 20-50%

КЕВР реже исканията на ЕРП-тата за поскъпване на тока с 20-50% | StandartNews.com

По-голямата част от енергийните дружества са поискали увеличение на цената на тока между 20 и 50 на сто, но Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ няма да позволи тези увеличения да се случат. Това каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред журналисти в Народното събрание, без да посочи кои точно са тези дружества.

Той обеща, че енергийният регулатор ще приеме само най-необходимите и неотложни разходи на отделните енергийни дружества и няма как да има подобно увеличение на цените на тока.

Преди това по време на заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ груп в България, Иванов каза пред депутатите, че някои от поисканите увеличения на електроенергията са доста стряскащи, но бизнесът и потребителите не бива да се притесняват от това, защото исканите увеличения няма как да бъдат удовлетворени. Той увери, че КЕВР ще продължи да спазва своята консервативна политика за недопускане на резки промени в цената на тока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай