09:50 ч.

10.03.17

1 мин.

0

0

0
КЕВР решава за водата в София

Днес енергийният регулатор решава окончателно за поскъпването на водата в София. Междувременно пред сградата на КЕВР се организира протест.


Решението за вдигането на цената на софийската вода се чака след закрито заседание. Увеличението най-вероятно ще е с 18% и ще влезе в сила още следващата седмица. Така кубик вода ще стане 2,16 лв. или с 30 ст. повече.


Всъщност то трябваше да е факт от 1 март, но работна група внесе предложения с цел по-малко поскъпване, което обаче така и не успя да се случи.


Готвеното вдигане на цената обаче отново доведе до организирането на протест срещу това решение.


Пред bTV недоволните подчертаха, че настояват за спазване на закона. Адв. Милена Миланова отбеляза, че КЕВР базира увеличението не на собствените си изчисления за нормата на възвръщаемост, а на тези от концесионния договор, които са по-високи.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент