КЕВР: Искането на "Булгаргаз" е необосновано високо

КЕВР: Искането на "Булгаргаз" е необосновано високо | StandartNews.com

Председателят на КЕВР Иван Иванов смята за необосновано високо искането на "Булгаргаз" за поскъпване на природния газ от 1-ви април с повече от 32%.

"Това, което те са направили като предварителна прогноза, наистина силно ме притеснява и тревожи", заяви Иванов, цитиран от БНР.

"Моят апел към "Булгаргаз" е да потърсят и вътрешни резерви чрез намаляване на своите разходи и структуриране по начин, че в официалното си предложение този процент да бъде по-малък. Нека не забравят, че от цената на природния газ зависят други изключително важни комунални услуги, каквито са топлинната и цената на топлинната енергия, на високоефективната електрическа енергия и накрая - електроенергията за битови нужди. Но заедно с това природният газ се явява и енергоносител, който се използва в немалка чост от производствата на различни стоки", коментира той.

От Комисията за енергийно и водно регулиране съобщиха още, че обмислят уеднаквяване на общите условия в договорите на топлофикациите с потребителите след авариите в София и Габрово.

Потърпевшите клиенти трябва да търсят обезщетения от дружествата, обясни председателят на комисията Иван Иванов.

Той добави, че няма да има и корекции в сметките за ток в последните три месеца, след като Върховният административен съд отхвърли наредбата за ценообразуването на електроенергията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай