КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ

Снимка: БГНЕС архив

КЕВР чака преговори с „Газпром“ за цената на природния газ | StandartNews.com

До края на септември "Булгаргаз" и "Газпром" трябва да проведат среща, на която да обсъдят по-добри цени на доставния природен газ, информира БГНЕС.

България е изпратила писмо, в което уведомява руснаците, че в официалния вестник на Европейската комисия е публикувано решение, с което „Газпром" се задължава да намали цените в 8 страни от Централна и Източна Европа.

„След като в официалния вестник беше публикувано решението по антимонополното дело срещу „Газпром", изтекоха десетте седмици, тоест срокът, в който „Газпром" трябваше да покани страните, засегнати от решението", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Той беше категоричен, че ще има поскъпване на газа от новия отоплителен сезон.

Припомняме, че до корекцията на цените се стигна, след като руската корпорация постигна споразумение с Брюксел по т.нар. „антимонополно дело". След края на разговорите, „Газпром" избегна плащане на огромни глоби и се задължи да продава газ на конкурентни цени на страните от Централна и Източна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай