"Инерком": Нямаме притеснения за финансирането на сделката за ЧЕЗ

"Инерком": Нямаме притеснения за финансирането на сделката за ЧЕЗ | StandartNews.com

„Нямаме притеснения относно осигуряването на финансиране на сделката", заявиха от „Инерком" в отговор на въпрос дали има риск за финансирането (на покупката на активите на ЧЕЗ в България), каквито опасения изрази председателят на Надзорния съвет на чешкия гигант ЧЕЗ Вацлав Пачес.

„Нямаме информация за оказван натиск върху банки и не можем да коментираме действия, които не са свързани с нас", отговориха от „Инерком" на въпроса дали е оказван натиск към банки да оттеглят подкрепата си.

Запитани дали има оттегляне на финансиращи институции, които преди това са заявили, че ще финансират сделката, от „Инерком" казват: „Работим по финансирането и постигаме значителен напредък по структурирането му."

„Както вече многократно казахме, „Инерком" България води преговори с няколко международни финансиращи институции и преговорите са в ход последните няколко месеца. Финансиращите институции, с които работим, изчакваха подписването на договора за покупко-продажба и наличието на финансовите резултати на 2017 г., за да могат да работят с най-новите данни и да преминат към следващият етап на финансирането", посочиха още от „Инерком".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай