16:25 ч.

17.03.17

1 мин.

0

2

0

Брюксел чака отговор на България за "Газпром"

от редактор |

Брюксел чака отговор на България за "Газпром"

Европейската комисия очаква становищата на засегнатите държави, сред които е и България, относно направеното предложение от "Газпром", заяви говорителят на ЕК Рикардо Кардозо по време на обедния брифинг в Брюксел, излъчен във видеосистемата на ЕК. "Газпром" отправи предложение до Брюксел с мерки за отваряне на пазара на газ в Централна и Източна Европа като целта е да спре процедурата на ЕК срещу компанията за нарушаване на конкуренцията. Рикардо Кардозо отказа да коментира дали са истина публикациите, че българските потребители са плащали с 40% повече, отколкото западните потребители на газ при аналогични условия. "Целта ни сега е да позволим газовите потоци да се движат по-свободно в ЦИЕ и на по-конкурентна цена", каза Кардозо.
В понеделник комисарят по въпросите на конкуренцията Магрете Вестагер представи предложенията на "Газпром" за премахване на изкривявания на газовия пазар в Централна и Източна Европа. Засегнатите страни имат срок от седем седмици да се произнесат дали са удовлетворени от предложението. На базата на тези становища Брюксел ще прецени какви да бъдат следващите стъпки в процедурата срещу "Газпром".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:31 · 20.03.2017
съд И глоба 5 миллиарда долара да сe дадст на държавата
Потребител · 23:04 · 17.03.2017
Брюксел чака отговор "НА" България?
ало, рeдактора, ти колко си имал по българска граматика бe малоумник?
чакам отговор "НА" тeбe!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент