За Гергьовден отпушват Софийския околовръстен път при Казичене

За Гергьовден отпушват Софийския околовръстен път при Казичене | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира ремонта на участък от източната дъга на дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ "Тракия", който започна вчера. Очаква се за Гергьовден да бъде пуснато движението в платното, което беше изцяло ограничено заради извършваните дейности. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното в посока АМ "Хемус".

Ремонтните дейности включват студено фрезоване на асфалтобенната настилка, полагане на геомрежа, на нова асфалтова настилка, пътната сигнализация и ограничителните системи.

Скоро ще започне ремонтът на втория участък от пътното съоръжение над "Цариградско шосе" до разклона за село Лозен. До края на юни се очаква дейностите да приключат, съобщиха от МРРБ.

През миналата година беше извършен ремонт на лявото платно.

По-късно през деня регионалният министър направи и оглед на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом в района на Петрохан. Пътят е изграден през 1970 г. и на участъка Бучин проход – Петрохан през годините е правен само превантивен ремонт.

С над 22 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат рехабилитирани 43 км от второкласния път Костинброд – Бучин проход по маршрута София – Берковица. Те са включени в лот 2 Костинброд - Бучин проход с дължина малко над 22 км и лот 3 Бучин проход – Берковица с дължина близо 20,8 км.

Със завършването на двата лота и с изпълнената рехабилитация на участък с дължина 33 км от прохода "Петрохан" до Боровци в област Монтана по програма "Транзитни пътища V" целият проход ще бъде основно ремонтиран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай