Ясно време днес, утре температурите започват да падат

Ясно време днес, утре температурите започват да падат | StandartNews.com

През нощта облачността в западните райони ще намалее и над страната ще е предимно ясно. След полунощ над източните райони и Горнотракийската низина отново ще се образува мъгла и ниска слоеста облачност.

В събота около и след обяд, както и до полунощ, главно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, а максималните - между 25 и 30 градуса.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, над масивите в западната половина от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

По Черноморието до обяд ще е с ниска облачност или мъгла, след което ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 17-20 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 17-19 градуса, вълнението на морето е 1-2 бала.

В неделя и в понеделник въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, значителна в следобедните часове и до полунощ. Ще има краткотрайни, но интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. В отделни райони ще има и градушки.

Североизточният вятър в неделя ще се усили, в понеделник в източната половина от страната ще бъде от север-североизток, предимно умерен. Температурите ще започнат да се понижават, но ще са все още по-високи от обичайните. В неделя преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в понеделник с още 2-3 градуса по-ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай