Валентин Радев: Няма друга по-спокойна държава на Балканите от България - България - Стандарт Нюз


12:00 ч.

13.02.18

2 мин.

0

2

0

Валентин Радев: Няма друга по-спокойна държава на Балканите от България

от редактор |

Валентин Радев: Няма друга по-спокойна държава на Балканите от България

Няма друга по-спокойна държава от България на Балканите, заяви вътрешният министър Валентин Радев, който бе гост на сутрешния блок на БТВ.


Мароканецът, който бе заловен в България, има връзки с Ислямска държава. Вече получихме молба за екстрадиция. Колегите посочват, че е опасен, каза министър Валентин Радев в ефира на БТВ.


Той е бил част от група от 27 души, когато е получен сигнал, че е опасен и трябва да бъде заловен. „Ние не знаехме кой е точно. Успяхме да го заловим и това се оценява добре от партньорските ни служби. Следим за такива хора, които се опитват да преминат границата ни", допълни министърът. На въпрос дали има заловени каналджии и мигранти в последните дни, Валентин Радев каза: „Засичаме ги, обаждаме се на турските служби и те ги прибират и връщат обратно. Залавяме и помагачи. Дори вчера има заловени 8 човека от „Гранична полиция", които са подпомагали каналджиите. Правели са го за дребни пари".


„Сърбия ни връщат бежанци, но все по-малко – те са нули и единици. През последните дни е върнат един човек. Натискът е нулев. Това е най-добре защитената граница в Европа, казват го и от Фронтекс", уточни Радев.


„Няма друга по-спокойна държави на Балканите от България". Той даде пример: От 95 убийства миналата година са разкрити 94. „Има проявена агресия към полицаите в Ихтиман. Не трябва да се действа срещу държавата и държавните служители. Такова нещо няма да позволим. Полицаят, когато отива на подобна операция трябва да бъде подготвен и дори да знае, че трябва да използва сила. Всички трябва да имат съзнание. Трябва да има респект към служителите на реда. Полицаите съответно трябва с поведението си да внушават респект", подчерта вътрешният министър.


„ За да ви помогнат тези хора, трябва да ги уважавате." Като безобразие определи кадрите с арестуван, който прави кълба в полицейския участник. „Системата на МВР няма да бъде реформирана. Аз съм привърженик на еволюцията", разясни Радев. Където има повече сигнали, там изпращаме полицаи. Където има полицаи сигналите намаляват. Частната охрана не е задължение, а опция, стана ясно от думите на Валентин Радев.


На въпрос имало ли е гонка между полицията и кола на НСО, в която се е возила първата дама, Валентин Радев каза: „Минали са с тъмната кола и патрула тръгва след тях. На третия светофар ги настигат и спират. След като е изяснено, са били освободени и са продължили пътя си. Ще работим в синхрон за това какви операции се провеждат".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:15 · 13.02.2018
Няма по заспал народ от БЪЛГАРСКИЯ
НЯМА ПО КОРУМПИРАНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ НАШИТЕ-БЪЛГАРСКИТЕ
НЯМА ПО ТРАНЗИТНА СТРАНА ОТ НАШАТА.
Потребител · 16:43 · 13.02.2018
Я попитай тия, дето не ги пазят и разкарват със служебни коли, какво мислят по въпроса
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент