15:40 ч.

12.07.18

4 мин.

0

14

0

Цветанов взе участие в Конференцията на мозъчните тръстове

от редактор |

Цветанов взе участие в Конференцията на мозъчните тръстове

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов участва в Осмата трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове. Форумът традиционно се провежда във Вашингтон, където Цветанов е на едноседмично работно посещение. В събитието участват ръководители на мозъчни тръстове, висши партийни лидери и депутати от ЕНП в Европейския парламент. На конференцията се обсъждат актуални въпроси на двустранните отношения САЩ – ЕС и се формират стратегии за развитието им. Тазгодишното издание на трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове съвпадна със Срещата на върха на държавите от НАТО в Брюксел.


В рамките на форума Цветан Цветанов проведе среща с президента на Центъра за европейски изследвания "Вилфрид Мартенс" и бивш министър-председател на Словакия Микулаш Дзуринда. Центърът е основният мозъчен тръст на Европейската народна партия, базиран е в Брюксел и е в основата на множество изследвания в областта на политиката, икономиката и обществено-социалното развитие. Той е ясен изразител на паневропейската идея и на християндемократическите идеи на политическия консерватизъм. Цветанов и Дзуринда обсъдиха актуалната политическа обстановка в Европа и различни аспекти на трансатлантическите отношения. Двамата изразиха общо мнение, че заплахите пред демократичните общества са реални, но не са непреодолими и затова са важни добрата съюзна солидарност и надеждните отношения между САЩ и Европа. Като най-голяма заплаха пред Стария континент в момента Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, и Микулаш Дзуринда определиха имиграционния натиск и разнобоя между европейските държави в областта на имиграционната политика. В хода на разговора бяха обсъдени и общи аспекти на бъдеща съвместна дейност, в т.ч. и възможности за участието на младежи от ГЕРБ в общи европейски изследователски проекти.


По време на Осмата трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна и с Крейг Кенеди, който е старши ръководител в института "Хъдсън" и президент на фонда "Маршал" в продължение на 18 години. Кенеди е ветеран в областта на трансатлантическите отношения, като той работи в тази сфера от 1980 г., като за тези години е преминал през всички академични степени на научно-изследователската дейност.


Преди по-малко от месец Европа отбеляза 70 години от стартирането на Плана "Маршал" (3 юни 1948 г.). Благодарение на него страните с демократични правителства успяват бързо да преодолеят последиците от най-разрушителната война в историята на човечеството - Втората световна война. Една година по-късно, през 1949 г., се поставя основата на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Именно това са събитията, поставили основите на истинското трансатлантическо сътрудничество. Цветанов и Кенеди се обединиха около мнението, че през всички тези 70 години непрекъснато наблюдаваме реалните резултати от тези исторически действия - обединена Европа, работеща заедно с Америка за благосъстоянието на народите от двете страни на Атлантика. Двамата коментираха, че през тези седем десетилетия е имало и добри, и трудни времена, имало е сътресения, но и много успехи. „Положението днес е същото. Въпреки някои трудности, северноатлантическата идея е силна, жизнена и перспективна. С обединени усилия може да бъде преодоляна всяка трудност по пътя", подчертаха Цветан Цветанов и Крейг Кенеди.


Цветан Цветанов проведе и работна среща с бившия председател на фондация "Америка за България" Лин Дафт
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща във Вашингтон с Лин Дафт, който доскоро бе председател на фондация "Америка за България".


По време на разговора зам.-председателят на ГЕРБ изрази благодарността си към Лин Дафт за дългогодишната му дейност като председател на Борда на директорите на фондация "Америка за България". Беше изказана удовлетвореност, че през годините фондацията се е утвърдила като надежден партньор в областта на културата, образованието и гражданското общество в България. Редица неправителствени организации, академични институции, научни центрове и културни средища развиват своята дейност благодарение на финансовата подкрепа на "Америка за България".


Цветан Цветанов запозна Лин Дафт с резултатите от наскоро приключилото Българско председателство на Съвета на ЕС. На свой ред доскорошният председател на фондация "Америка за България" изказа специална благодарност към председателя на ПГ на ГЕРБ за цялостната съвместна дейност през годините. Цветан Цветанов благодари за високата оценка и заяви, че посредством дейностите на фондацията се създават предпоставки за задълбочаване на отношенията между двата народа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:05 · 13.07.2018
УЖАС .... ПОТРЕСЕН СЪМ ....... Не зная как ги наричат, но в унгария взеха да ги натирват - ние ходиме на срещи - келепира му е майката и ... разрухата
Потребител · 10:59 · 13.07.2018
Dokato ni upravlqvat razni vraji fondaciiki i NPO Bylgariq vse po-zle schte byde
Потребител · 10:36 · 13.07.2018
От тая Кофeрeнция фаида иок само дeто цвъки сe сдоби с ново имe цвъки -мозъкът
Потребител · 10:30 · 13.07.2018
MOZYK MOZYYYK NE TYRSETE MOZYK TAM DETO GO NQMA
Потребител · 09:27 · 13.07.2018
милиционера цветанов,е пълен с мозък,като фекалии с витамини.
Потребител · 22:52 · 12.07.2018
С цървули по дивия запад , цeцо цървула с някакви смотлиовци
Потребител · 21:47 · 12.07.2018
Втасахме я щом Цветанов е мозъчния тръст на България .Приобсъждане въпроса за мигрантите е бил нулев а продължават да източват бюджета с назначените Сътрудници по Охраната на БТГ срещу незаконното преминаване на границата от мигранти .
BarakBaghdadi · 18:38 · 12.07.2018
България е последното нещо, което вълнува тия мастити чичковци, с които се среща Цвъки!

Всички гниди са се активирали преди Путин-Тръмп срещата, ще има сеир!
BarakBaghdadi · 18:37 · 12.07.2018
The Hudson Institute is a politically conservative, 501(c)(3) non-profit American think tank based in Washington, D.C. It was founded in 1961 in Croton-on-Hudson, New York, by futurist, military strategist, and systems theorist Herman Kahn and his colleagues at the RAND Corporation.

According to its website, the Institute is committed to innovative research and analysis that promotes "global security, prosperity and freedom." It promotes public policy change in accordance with its stated belief that "America's unique and central role in the global system offers the best foundation for security, the defense of liberty, and assuring economic growth."

Уууу тия са от най-гнусните! Вземете му бързо паспорта на Цвъки та да си остане на веки с мозъчните си тръстове и да не се връща в България! Националните предатели вън!
Потребител · 16:53 · 12.07.2018
Щом Цецо е мозъчен тръст на България, значи всички са БЕЗМОЗЪЧНИ!
Потребител · 16:44 · 12.07.2018
СРЕЩИ НА СВЕТОВНИТЕ МОЗЪЧНИ ТРЪСТОВЕ КАТО: МОЗЪЧНИЯ ТРЪСТ НА ЕНП- "ВИЛФРИД МАРТЕНС" ,",МОЗЪЧНИТЕ ТРЪСТОВЕ НА ФОНДАЦИИТЕ "ПЛАН МАРШАЛ", "АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ", А ПРЕДИ ВАШИЯТОН С МОЗ.ТРЪСТОВЕ НА ФОНДАЦИИТЕ "КОНРАД АДЕНАУЕР" И ' ВИЛХЕЛМ ЗЕЕФЕЛД"....ФОНДАЦИЯ ДО ФОНДАЦИЯ - КЕСИЯ ДО КЕСИЯ - МАЙНО ЛЕ - БДИ НАД ТЯХ ЦРУ - МАМКА МУ.
бай · 16:44 · 12.07.2018
Ха...,ха...ха... заглавиети е ,,върха,,... Голям майтап...
Потребител · 16:20 · 12.07.2018
ЦВЪКИ ОГЛАВЯВА МОЗЪЧНИЯ ТРЪСТ НА ГЕРБ. БЛАЗЕ ИМ.ЧЛЕНОВЕ-ГЪРНЕТО,ТОМЧО БИКА, ДЕСИ ОСТРИЕТО, МЕНТАТА, ЗАХАРНАТА, ХАСКОВСКИЯ ГЕЙТ, ,НАНКАЩИЯ, ПОРАЖАВАЩИЯ,ШАЙКАДЖИЯТА,КОРИТОТО, ГАВГАЛИНКАТА, КАЛИНКАТА,РИЗОВАТА...ПОД ПОЧЕТНОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА БУДА ТИКВАТА.
Потребител · 15:55 · 12.07.2018
Срещата между мозъчният „Еверест“ на Булгаристан Цъфти Ух, рупорът на демокрацията, движещата сила на партията, вРът на интелекта и посланик Даниел Фрийде е преминала в закачки и психо експерименти !!! На пъпешовидния гъзолизец са му върнали фабричните настройки и сега щял да пасе патки, туй му било призванието, според менторите му от Сащисаните Анални Щати !!! Явно първоначално се бяха подвели, но после са поправили грешката си, и сега ще става единствено за експонат за снимки !!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент