09:40 ч.

16.04.18

1 мин.

0

3

0

Трябва ли да разрешат отново пушенето в заведенията?

от редактор |

Трябва ли да разрешат отново пушенето в заведенията?

За пореден път се прокарва идеята за пушене в заведенията. Този път неин автор е вицепремиерът Валери Симеонов. Според него не трябва да се приемат закони, които се нарушават непрекъснато. Миналата седмица в интервю за БНТ той нарече сегашното пълно табу за цигарен дим „двуличие" и разпалената полемика по темата започна отново.


„Държавите в Европа, където не се пуши в заведенията, се броят на пръсти. У нас тази идея се превърна в нещо несериозно - да се обяснява колко е вредно да се пуши, а да взимаш огромни пари от акцизи", коментира в „Здравей, България" режисьорът Андрей Слабаков.


По думите му човек сам решава дали да пуши, или не и не иска „малцинството" от непушачи да определят къде е позволено да се прави.


„Като лекар няма как да съм „за" връщането на пушенето в заведенията. Статистика на Евробарометър от 2014 г. доказа, че след закона за пълната забрана за тютюнопушенето има 3% спад на пушачите в България", каза от своя страна д-р София Ангелова, специалист по белодробни болести.


По думите й това, че закон не се спазва не означава, че трябва да бъде отменен.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:05 · 16.04.2018
Пиeнe бeз цигарка нe струва
Потребител · 11:10 · 16.04.2018
Трябва да остане забраната. А това, че не се спазва ... то и Закона за движение по пътищата не се спазва, ама не го отменяме.
Потребител · 10:48 · 16.04.2018
"Според (Валери Симеонов) не трябва да се приемат закони, които се нарушават непрекъснато."
Ами по същата моментално да декриминализират всички наркотици.
:-D
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент