Топлото октомврийско време ще продължи

Топлото октомврийско време ще продължи | StandartNews.com

Днес в сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност. През деня облачността от изток ще се увеличава и след обяд ще е по-често значителна. На места в югоизточната половина от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19° и 24°.

Код жълто важи днес за вълнение на морето 3-4 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, в масивите от източната половина от страната – предимно значителна. На места в Източните Родопи, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части – до бурен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

До края на тази и в началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна. Над югоизточната половина от страната облачността ще е по-често значителна, на места там са възможни и слаби превалявания. Над северозападните райони ще преобладава слънчево време. Сутрин на места в низините и котловините ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано сутрин ще бъде почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°, по-високи по Черноморието, а максималните - отначало ще са между 20° и 25°, през следващите дни постепенно ще се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай