Силен вятър в 12 области на страната

Силен вятър в 12 области на страната | StandartNews.com

В събота облачността над страната ще се вплътни. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу неделя ще обхванат и източните райони. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен вятър от юг, югозапад.

Жълт код за силен вятър е обявен за 12 области на страната за 16 декември, събота. Предупреждението е в сила за областите Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Шуменска, Разградска, Търговищка, Русенска, Силистренска, Добричка, Варненска и Бургаска. В тези райони прогнозират силен вятър от юг-югозапад със скорост 14-19 м/сек.

Максимални температури през деня в събота в страната между 12 и 17 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава.

Над планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м - сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата – до бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай