Сидеров скочи на Валери Симеонов, рушал коалицията Обединени патриоти

Снимка: БГНЕС архив

Сидеров скочи на Валери Симеонов, рушал коалицията Обединени патриоти | StandartNews.com

Валери Симеонов извършва разрушителни действия срещу една тройна коалиция (Обединени патриоти), която аз създадох, претендирам за това, положих най-много усилия, претърпях най-много щети чисто партийно, и за първи път ДПС беше изместена от патриотична формация. Това заяви пред журналисти председателят на Парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров по повод вчерашно изявление на лидера на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов и на депутати от НФСБ. От НФСБ обявиха за лобистки промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Вносител на промените беше депутат от "Атака".

Нито ВМРО, нито "Атака" са лобистки партии, подчерта Сидеров. Войната, която вицепремиерът Симеонов води с определени бизнес кръгове, не е полезна за България, заяви той и допълни, че ако воюваш с българския бизнес, отваряш поле на чуждия. Защо Симеонов не се занимава с "Дънди Прешъс Металс", с ЧЕЗ, други външни инвеститори, които дойдоха и ни грабят, изнасят огромни печалби, попита Сидеров.

"Съветвам Симеонов да не се прави на съдия, следовател или шериф, защото той е вицепремиер, защото имаше "Атака", защото аз направих тази тройна коалиция и по този начин Симеонов е на този пост. Трябва да се съобразява, да има уважението и признанието за това, което съм направил", коментира Сидеров. Според него разрушителните действия срещу Обединените патриоти са заплаха за управляващата коалиция и ще върнат ДПС на власт. Ако това е целта, значи успешно работи по въпроса, коментира Сидеров. Той подчерта, че няма да допусне това и ще направи всичко възможно да се спази споразумението с ГЕРБ за пълен мандат.

Сидеров заяви, че Валери Симеонов като вицепремиер има толкова власт, каквато той като председател на парламентарна група няма. "Отговаря за концесиите, за икономика, образование, здравеопазване, демография, туризъм. Има хора във всички агенции, има в КЕВР двама души, с които повишава цената на тока, водата, аз не мога да направя ей толкова", коментира Сидеров.

"Да използваш възможностите си на вицепремиер да хулиш собствената си парламентарна група, която те е излъчила, като лоша, лобистка, ти режеш клона на който седиш. И понеже не приемам, че Симеонов е самоубиец, значи тогава вероятно търси друг клон, на който да се пренесе. Като патил човек само казвам - да не се окаже гнил този клон", каза още Сидеров.
Сидеров заяви, че на коалиционния съвет на Обединените патриоти тази седмица е станало ясно, че Валери Симеонов не иска да се явят заедно на предстоящите евроизбори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай