РБ: Ще изградим модерната държава на 21-и век

РБ: Ще изградим модерната държава на 21-и век | StandartNews.com

Водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен" в Разград Теодор Ролев представи останалите кандидати за депутати от формацията – лекари, учители, юристи, инженери, икономисти, предприемачи.

„Тук съм, за да предам увереността на цялата коалиция, че десницата ще има свои представители в бъдещия парламент. Ще се борим за формиране на дясноцентристко управление, което да реализира целите ни и виждането ни как трябва да изглежда собствената ни държава. Навсякъде Блокът изглежда както тук – професионалисти и биткаджии", подчерта ръководителят на предизборната кампания на РБ Петър Москов.

"Демокрация и пазарна икономика не означава бандитизъм и липса на правила. Държавата на 21 век трябва да изгражда правила и да има силата да налага санкции, на тези, които ги нарушават. Българската десница има призванието да подреди модерната държава на 21 век", допълни той.

Москов подчерта обаче, че най-тежкият бич за икономиката на Разград и областта е обезлюдяването и основна отговорност на бъдещите депутати от града ще бъде да отстояват основно интересите на региона, да решат чрез парламента проблемите на местно ниво. "Ако държавата е осигурила добро училище, качествена болница и сигурност на гражданите си, хората няма да напускат нито родните си места, нито страната ни. Обидно ми е, когато председателят на БСП заявява на конгрес: „Когато ме изберете няма да има бедни и болни. Странно ми е и когато политическа партия обещава, че ще увеличи българското население с 2 млн. за 4 години. Не зная как да го тълкувам", допълни Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай