10:15 ч.

12.02.18

1 мин.

0

3

0

Протест в "Младост": Ще се появи ли сграда в градинка?

от редактор |

Протест в "Младост": Ще се появи ли сграда в градинка?

Пореден протест в столичния квартал „Младост". Жители на няколко блока протестират, за да защитят градинката си. Предвижда се върху нея да се построи жилищна сграда. Вече са поставени обозначителни колчета на терена.


Екип на "Здравей, България" отиде в "Младост" и се срещна с недоволните. Те заявиха, че кварталът вече е толкова презастроен, че е невъзможно да се живее нормално. Има проблеми и с паркирането, тъй като много хора работят в района и заемат местата на живеещите там.


Градинката е единственото място, което е останало незастроено, твърдят жителите на "Младост".


Собственикът на мястото обясни, че то е частна собственост от около 10 години. Инвеститорът от своя страна заяви, че строежът ще е на мястото на вече съществуващи постройки и градинката няма да бъде засегната.


Кметът на район "Младост" заяви, че ще подадат сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова относно проблема.


"Ние често пишем отрицателни становища, че сме против даден строеж, но въпреки всичко ни прескачат и се издават документи за строителство", обясни Десислава Иванчева.


Става въпрос за планове, приети от Столичния общински съвет през 2009 г., които вече имат силата на закон и единствено може да се водят преговори, допълниха още от общината.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:57 · 12.02.2018
Необходимо е всичко да се застрои и да няма и една тревичка или дърво, нали бе ЗЕЛЕН премиер??? Матряла си го изисква. Не му пука от това, че няма къде да се паркира, няма улици, няма къде да играят на вън децата...важно е да са в Софията. Ама било грозно - кво му пука на матряла
Потребител · 11:18 · 12.02.2018
"реституция в реални граници" сега и сърбайте попарата.
Потребител · 10:48 · 12.02.2018
Разбира се че ще се появи. Повече от 30 години ни управляват престъпници
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент