Полско радио: Арестуваха Елена Поптодорова за кражба

Полско радио: Арестуваха Елена Поптодорова за кражба | StandartNews.com

Бившият посланик на България в САЩ Елена Бориславова Поптодорова е задържана на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин, съобщи местното радио RMF, цитирано от РИА Новости.

По негова информация, стойността на откраднатото е почти 400 долара (около 1600 злоти). Поптодорова, която има дипломатически паспорт, се е отказала от контакти с българското посолство в полската столица.

Елена Поптодорова е дългогодишен служител на българското външно министерство. Оглавявала е няколко дирекции в МВнР. Преди промените от 1989 година е личен преводач на Тодор Живков.

От Министерството на външните работи заявиха пред "Стандарт", че проверяват случая, включително дали г-жа Поптодорова има дипломатически паспорт, и ще излязат с официално съобщение.

Междувременно източник на "Стандарт" заяви, че е възможно срокът на дипломатическия й паспорт да е изтекъл.

От летищните власти във Варшава потвърдиха пред "Монитор" за "задържане на българска гражданка".

„Стандарт" отправи официално запитване до прес офиса на полицията във Варшава, откъдето обещаха да предоставят информация на по-късен етап.Телефонът на самата Поптодорова не отговаря.

Запознати припомнят, че през септември 2016 г. тя е назначена за директор на новия централноевропейски офис на организацията AJC, който е базиран във Варшава. Той отговаря за седем страни – Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша и Словакия.

„Изключително сме развълнувани, че първият директор на Централноевропейския офис на AJC ще бъде Елена Поптодорова", казва тогава директорът на организацията Дейвид Харис.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай