Павлова: БСП първи си санираха блоковете

Ще свалят цените с репресия, обяви водачът на листата на ГЕРБ за Варна

Павлова: БСП първи си санираха блоковете | StandartNews.com

Санирането им харесвало на БСП, но те не гласуваха за допълнителните 2 млрд. лв., нито са го включили в управленската си програма, обяви водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

 "Да не забравим, че депутатите от БСП първи си санираха блоковете, но кражбата не им харесва. Бих попитала първо - хем им харесва и се санираха, но в управленската им програма санирането не влиза", уточни бившият министър. Според Павлова БСП ще намали цените с натиск, а не с обществени поръчки. "Цените ще бъдат двойно надолу чрез репресия, единственото, до което това ще доведе е да фалират всички фирми и изведнъж държавата какво ще прави?", каза още Павлова.

"Теорията, която ми дават, че 20 души вземат поръчките не е вярва. През 2016 г. са санирани 1000 блока, а по тях са работели 570 малки и средни фирми", уточни бившият министър. 

"Кои са близки и далечни, аз не знам. Ако пледираме за българското, в България оперират български строителни фирми, които работят в инфраструктурните проекти повече от 15 години", обяви тя по повод обвиненията, че едни и същи фирми вземат проектите за пътищата и магистралите. "За мен всеки е невинен до доказване на противното, каза Павлова по адрес на Георги Златев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай