Остава бедственото положение в Тетевенско

Остава бедственото положение в Тетевенско | StandartNews.com

Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през изминалото денонощие в района паднаха близо 100 литра дъжд на кв.м. Водната стихия взе една жертва, а много населени места останаха без ток. В момента няма бедстващи хора, но продължава да вали.

Това каза за Канал 3 кметът на града Мадлена Бояджиева. Тази сутрин се събира кризисният щаб. Голяма част от пораженията след пороя от миналото денонощие са преодолени. Вече е укрепен пътят между селата Глогово и Градешница, които вчера бяха най-тежко засегнати. Всичките около 20 пострадали къщи вече са отводнени. Започва работа за осигуряване на подход за автомобили към двете махали, които бяха откъснати заради срутването на мостове. В двете махали има общо около 300 души, които разполагат с достатъчно хранителни запаси и вода, увери градоначалникът. Няма спешно нуждаещи се от медицинска помощ.

Нощните валежи временно са откъснали и село Черни Вит, пътят е бил блокиран от вода и свлачище, но към момента е пробит и достъпът е възстановен, допълни Мадлена Бояджиева. 13 деца са били изолирани във вила край село Гложене, но впоследствие са били евакуирани и са в добро състояние.

Днес комисии започват обход на засегнатите населени места, за да регистрират и описват щетите, които тепърва ще се остойностяват, посочи Бояджиева. Заради дъждовете под 24-часово наблюдение има при язовир "Ивайловград". Под непрекъснато наблюдение е и нивото на река Марица.

Българското външно министерство вече предупреди властите в Гърция и Турция за очаквано опасно покачване на водите на реките Арда и Марица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай