Николай Ненчев: Ще идвам всяка седмица в Пловдив като ваш длъжник

Николай Ненчев: Ще идвам всяка седмица в Пловдив като ваш длъжник | StandartNews.com

„Ще идвам в Пловдив всяка седмица не като ваш народен представител, а като ваш длъжник, за да давам отчети за това, което съм свършил. И да получавам вашите указания за това, което не съм свършил." Това каза в четвъртък вечерта в Етнографския музей водачът на листата на Реформаторския блок в Пловдив Николай Ненчев. Сбирката на десните избиратели с кандидатите за депутати беше замислена като закриване на кампанията, но Ненчев обяви, че нищо няма да закрива.

„Ние едва сега започваме и продължаваме заедно. Силно съм обезпокоен, защото моят основен опонент – водачът на листата на БСП, се обяви публично за това България да излезе от НАТО и Европейския съюз. Нашата кауза е съвсем друга - свободна и независима България да бъде равностоен и равноправен член на Европейския съюз и НАТО. Корените на тази кауза са в миналото, в хилядолетната героична история на България. Нашата кауза е и каузата на Ботев и Левски да бъдем част от обединена Европа и да бъдем наравно с останалите европейски народи. Няма да предадем тази кауза", категоричен беше Ненчев. Той нарече Пловдив „най-зареждащото място в България" и благодари за силата и енергията, която са му дали всички хора, с които се е срещнал в кампанията.

„С другите кандидати от листата на Реформаторския блок се събрахме като съидейници, водени от една кауза. Но вече не сме само съидейници, а и приятели. Няма да се оттеглим и да отстъпим и крачка назад", каза Николай Ненчев.
Сред хората, дошли да подкрепят коалицията „Реформаторски блок – Глас народен", бяха председателят на 36-ото народно събрание Александър Йорданов и актьорът Стоян Алексиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай