МВР се похвали с още един шамар по контрабандата

МВР се похвали с още един шамар по контрабандата | StandartNews.com

Гранични полицаи предотвратиха опити за контрабанда на голямо количество цигари, укрити в тайници в превозни средства. На ГКПП-Златарево са открити 1 617 260 къса, а на ГКПП-Златоград - 200 000 къса цигари без бандерол, с полицейска мярка са задържани шофьорите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

При специализирана операция, проведена на 15 юли на ГКПП-Златарево, за проверка бил спрян товарен автомобил "Рено" с македонски регистрационен номер, управляван от 51-годишен мъж от Петрич. Извършена била щателна инспекция на превозното средство, при която в тайник граничарите открили и иззети общо 1 617 260 къса /84 330 кутии/ цигари с македонски акцизен бандерол на стойност 556 000 лева. Шофьорът е задържан в Гранично полицейско управление-Златарево.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е окръжната прокуратура.
Специализираната полицейска операция срещу контрабандата през държавната граница, производството и разпространението на акцизни стоки, трафика на наркотични вещества, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки е проведена на 16 юли от служители на ГПУ – Златоград. В хода на спецакцията, при влизане в страната през ГКПП-Златоград, за допълнителна проверка бил отклонен товарен "Фиат Дукато".

Според документите, микробусът, шофиран от 51-годишен жител на Златоград, превозвал дини в насипно състояние. Гранични полицаи извършили физическа проверка и установили, че на пода и тавана на автомобила са изградени двойни дъна. От тайниците били иззети общо 200 000 къса /10 000 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа в ГПУ-Златоград. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян и е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай