МВР: 31 жертви на пътя за седмица

МВР: 31 жертви на пътя за седмица | StandartNews.com

"Само за една седмица имаме 31 жертви на пътя, а са били преди това според статистиката с 60 по-малко от миналата година", отчете министърът на вътрешните работи Валентин Радев. "Това е временно, след известно време ще стане обратното, но няма нещо, което да е тенденция", коментира той.

Радев каза още, че няма тенденция на увеличаване на престъпността и убийствата. 

Министърът изрази недоволство, че има ред други органи и институции, които да предотвратяват смъртта на пътя, а винаги го отнася МВР.

"За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи преди МВР. Не го казвам, за да извинявам министерството. Ние си знаем мястото, но общо взето ние се обясняваме винаги", изтъкна реалността вътрешният министър. Той изреди, че във върволицата на отговорните влизат министерства, общини и други, а като стане нещо, първите, които излизат на преден план, са полицаите.

"Има едни други хора, които отговарят, за транспортните средства. И най-накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона и правилата. Преди това не искам да говоря за семейство и така нататък. Но цялото това в съвкупност някакси изкристализира и винаги аз и моите колеги заставаме пред вас, за да обясняваме какво се е случило", посочи Валентин Радев.

"Моля, всички онези, които са отговорни, по тази пътека, която обрисувах накратно, всеки да си поеме отговорността, тъй като тази отговорност е обща", призова вътрешният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай