Министър Радев не вярва, че има 77 родни терористи

Министър Радев не вярва, че има 77 родни терористи | StandartNews.com

77 българи, които са попаднали в „черния списък" на турското вътрешно министерство заради подозрения във връзки с терористични организации, ми се струва недостоверно. Това е много голямо число,  заяви вътрешният министър Валентин Радев в  бТВ. По-рано днес се появи доклад на Турското външно министерство, че 77 родни граждани са получили забрана да стъпват в югоизточната ни съседка заради връзки с ИД. Най-първо място е Саудитска арабия с над 7 000 души, следват Тунис и Русия с малко над 4000, което озадачи и Москва. 

Ние не сме уведомени официално, външно министерство също няма официална информация, уточни министър Радев. По думите му при получаване на такава от турската страна, МВР и външно ще се заемат да проверят хората в списъка. "България е уникална в това отношение. Нашите хора с турско потекло и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които искат да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, освен тези в Пазарджик, нямаме, коментира вътрешният министър.

Той допълни, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се смята, че имат връзка с терористични организации, особено в такива бройки. "Аз защитавам интересите на държавата и отделно на МВР", коментира Радев за протестите в системата заради ниското заплащане и условията на труд. По думите му няма как вече гласуван бюджет да бъде променен, за да се увеличат заплатите в сектора с 15-20% както искат синдикатите. „Затова казвам от Нова година, има настройка да ги увеличим", подчерта Радев. Той допълни, че консенсус се постига само с разговори и аргументи, а не с „излизане по телевизията и протести".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай