19:40 ч.

17.07.17

2 мин.

0

3

0

Министър Радев не вярва, че има 77 родни терористи

от редактор |

Министър Радев не вярва, че има 77 родни терористи

77 българи, които са попаднали в „черния списък" на турското вътрешно министерство заради подозрения във връзки с терористични организации, ми се струва недостоверно. Това е много голямо число,  заяви вътрешният министър Валентин Радев в  бТВ. По-рано днес се появи доклад на Турското външно министерство, че 77 родни граждани са получили забрана да стъпват в югоизточната ни съседка заради връзки с ИД. Най-първо място е Саудитска арабия с над 7 000 души, следват Тунис и Русия с малко над 4000, което озадачи и Москва. 


Ние не сме уведомени официално, външно министерство също няма официална информация, уточни министър Радев. По думите му при получаване на такава от турската страна, МВР и външно ще се заемат да проверят хората в списъка. "България е уникална в това отношение. Нашите хора с турско потекло и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които искат да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, освен тези в Пазарджик, нямаме, коментира вътрешният министър.


Той допълни, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се смята, че имат връзка с терористични организации, особено в такива бройки. "Аз защитавам интересите на държавата и отделно на МВР", коментира Радев за протестите в системата заради ниското заплащане и условията на труд. По думите му няма как вече гласуван бюджет да бъде променен, за да се увеличат заплатите в сектора с 15-20% както искат синдикатите. „Затова казвам от Нова година, има настройка да ги увеличим", подчерта Радев. Той допълни, че консенсус се постига само с разговори и аргументи, а не с „излизане по телевизията и протести".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 08:27 · 19.07.2017
Министърът не вярва а ние можем ли да вярваме на информираността на министъра?
Потребител · 11:06 · 18.07.2017
ЩОМ ЧАКАТ "ОНЯ СПИСЪК" И ТОГАВА ДА РАБОТЯТ-СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ-АМИ ДОСЕГА КАКВО СТЕ ПРАВИЛИ БРЕ
Потребител · 11:05 · 18.07.2017
министъра не е да вярва или не-той трябва да е наясно с оперативната обстановка по всяко време-да разполага с достоверна информация
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент