Мащабна акция срещу контрабандата на цигари в Бургас

Мащабна акция срещу контрабандата на цигари в Бургас | StandartNews.com

Мащабна акция на Агенция "Митници" и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е имало снощи в Бургас. За нея съобщи първо премиерът Бойко Борисов. Открити са стотици мастербокса с цигари. "Много интересно са прикрити в едни все едно дървета гледаш, а вътре пълно с цигари. Много интересно и като ги захванаха в Бургас контейнерите, стигнаха до София. Така че съм убеден, че в следващите три месеца, когато отчитате битката с контрабандата на цигари, с тези няколко контейнера и стотици хиляди цигари ще сме още по-надолу", обърна се премиерът към журналисти.

Контрабандни цигари на стойност 834 840 лева са задържани при акция на Агенция "Митници" и антимафиоти в Пристанище – Бургас. Това съобщиха на брифинг в Апелативната прокуратура заместник апелативният прокурор Йовита Григорова и заместник-директорът на Митницата Юлиян Мирков.

Цигарите - общо 111 312 кутии, марка "NZ" с беларуски бандерол, били укрити в шлифовани дъски от иглолистен материал. Стоката била натоварена в контейнери на кораб, плаващ под иберийски флаг. Плавателният съд акостирал в бургаския порт от Русия на 1 август т. г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай