10:55 ч.

16.07.18

1 мин.

0

3

0

Мария Габриел: Фалшиви новини винаги ще съществуват

от редактор |

Мария Габриел: Фалшиви новини винаги ще съществуват

Винаги ще съществуват фалшиви новини. Но добрата новина е, че вече за първи път имаме ясна дефиниция за този феномен. Това е преди всичко онлайн дезинформация. За да й се противопоставим успешно, приехме Кодекс за борба с онлайн дезинформацията, като започнахме и изграждането на Европейска мрежа за достоверно проверяване на информацията. Това каза в "Денят започва" по БНТ еврокомисарят Мария Габриел.


,,Имам един водещ принцип и той е, че човекът трябва да бъде в центъра на дигитализацията и той трябва да направлява процеса. Роботите и машините никога няма да заместят човека'', добави тя и сподели, че по отношение на киберпрестъпността е увеличен човешкият и финансов ресурс, чрез които държавите да се борят срещу киберпрестъпленията, които нарастват с всеки изминал ден.


В бюджета за дигитализация Мария Габриел посочи, че той е в размер на 9 млрд. евро, които ще бъдат основно инвестирани в хората и изкуствения интелект.


,,Признавам, че роумингът със Западните Балкани е сложен технически процес, но резултатът ще бъде налице скоро'', увери българският еврокомисар.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:35 · 16.07.2018
Фалшивите новини, са новото име на клюките - просто средата на разпространение, от там и обхвата се различават. Така както се намират бодали да вярват на агенция "К'ак Сийка" кварталната клюкарка, така има кой да вярва на глупостите на жълтата преса и на онлайн фалшивите новини. Разлика не виждам! Или трябва да се научим да ги отсяваме и да има юридически последствия за разпространителите или да се наложи цензура. Все ми се струва, че за жалост, такива едни "експерти", като това нашето моме, все към втория вариант ги тегли! :(
Потребител · 11:21 · 16.07.2018
Carica v nischtonepraveneto i nischtonekazvaneto bravo DEDKOVA radost v EP ox na dedi dundata
BarakBaghdadi · 11:01 · 16.07.2018
За да й се противопоставим успешно, приехме Кодекс за борба с онлайн дезинформацията, като започнахме и изграждането на Европейска мрежа за достоверно проверяване на информацията......о не! Мария Габриел отново ще ни стъжни живота за наше добро! Благодаим за дето трябва всеки ден по 200 пъти да се съгласяваме с кукитата, благодарим за GDPR, представям си каква дивотия ще измислите и за фейк нюза?! Тръпки ме побиват всеки път Мичето като се запусне да ни помага :-)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент