Ламбо: При 54 000 гласа ставам варненец

Депутатът не е само търтей на заплата, заяви водачът в листата на "БСП за България"

Ламбо: При 54 000 гласа ставам варненец | StandartNews.com

Мечтата ми е на 26 март „БСП за България" да бъде пред ГЕРБ и Лиляна Павлова. Обещал съм - ако варненци ми докарат 54 000 гласа, оставам във Варна, заяви водачът на листата на "социалистите" в Морската столица проф. Стефан Данаилов. 

"Една от причините да приема ангажимента за Варна е, че голяма част от моята младост, моята кариера е минала на територията на града и различните части на областта. Вълнението ми е сериозно, тъй като съм дошъл с определени амбиции. Бях много изненадан, че Варна е на около пето място в България по средна работна заплата, което говори, че няма икономика. Помня Варна, която се бореше с Пловдив за второто място и беше втора след София. В този град имаше предприятия, индустрия, работа, туризъм. Струва ми се, че в годините, за съжаление, колегите, които са били избирани от Варна и областта, до голяма степен са пропускали много неща и не са свършили добре работата си. Депутатът не е само търтей, който взима някакви заплати, а с какво може да помогне на съответния регион. От разговорите, които съм провел на територията на Варна, много от нещата са говорени, но нищо не се е случило. От тази гледна точка хората губят доверие в политиците и парламента. Това, което ми харесва тук е, че хората са открити и споделят", обяви Стефан Данаилов.

"За Аспарухов мост, според специалисти, са необходими 40 млн. лева за укрепване на целия мост, който може да се срути. Да вземем и пътя, който туристическият бранш жадува – Варна – Златни пясъци. Искаме да повишаваме туризма, а нямаме нормален път оттук до курортите. Не говоря за свлачища и други проблеми. В града централните улици са асфалтирани, нагласени, но като свиеш в ляво или дясно, малко на софийските приличат. Във Варна има училища, които подготвят кадри за туризма, но непрекъснато има неудовлетворение от страна на бизнеса заради липсата на подготвени кадри", каза още големият актьор. 

"За 27 години преход, ето каква е картината за България спрямо европейски показатели - 78 място в света по качество на управление, 93 място по качество на правителствени разходи, 115 място по защита правата на собственост, 118 място по борба с организираната престъпност, 2 500 000 емигранти, най-бедните в Европа и с най-висока смъртност в ЕС", завърши Ламбо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай