Каракачанов: Икономиката да се включи в модернизацията на армията

Каракачанов: Икономиката да се включи в модернизацията на армията | StandartNews.com

В проектите за модернизация на армията трябва да се търси максимално включване на възможности, чрез които българската икономика да участва в изграждането, поддръжката и ремонта на техниката, която предстои да се придобие. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос от група народни представители за проекта за модернизация на Сухопътните войски.

По думите на Каракачанов по този начин парите на българския данъкоплатец ще помогнат за създаване на работни места у нас, а не в чужбина. Вицепремиерът допълни, че проектът за Сухопътните войски е внесен в Министерски съвет, като предстои обществено обсъждане.

Темата за наборната военна служба не е затворена. Тази тема се налага от само себе си, като се наблюдават събитията около България, отговори Каракачанов на въпрос от Антон Кутев.

Вицепремиерът обясни още, че ако се приеме наборната военна служба, ще има достатъчно оръжие, с което да се обучават наборниците, както и къде да бъдат настанени. По думите на Каракачанов, въвеждането й няма да струва повече от 100 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай