Каракачанов е за запазване на коалицията за европейските и местните избори

Снимка: БГНЕС

Каракачанов е за запазване на коалицията за европейските и местните избори | StandartNews.com

Моето мнение като председател на ВМРО е това - да запазим коалицията Обединени патриоти за предстоящите евро- и местни избори, коментира вицепремиерът и министър на отбраната и лидер на ВМРО-Българско национално движение Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента.

Ако има някакви противоречия, е хубаво да ги изясняваме помежду си, смята той. "Промяната на нещата, когато си в коалиция, става чрез диалог, а не чрез пресконференции", каза Каракачанов.

Според него коалицията "Обединени патриоти" е добър пример за обединение на усилията и е разумно тя да бъде запазена за следващите европейски и местни избори. Въпросът не е до електоралната борба кой колко гласа ще спечели или ще загуби, смята Каракачанов. По думите му обществото има нужда от сигнали за обединение на политиците около общи мнения, а не разделение и "джафкане".

Помолен да коментира обвиненията на НФСБ в лобизъм в полза на братя Домусчиеви заради поправка в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, той каза, че такова нещо няма и попита къде е лобизмът. Валери Симеонов не е казал, че "Атака" и ВМРО лобират за тези братя или за онези братя, категоричен беше Каракачанов и посочи, че в българския икономически живот има няколко фирми от братя, той се сещал поне за четири.

На въпрос дали министър-председателят му е споделял, че се страхува от Домусчиев, Каракачанов коментира, че вчера е имал разговор в кабинета на премиера след заседанието на Министерския съвет и такова нещо премиерът не е споделял. Пихме по едно кафе в кабинета на премиера и говорихме по няколко теми, сред които беше и този закон, посочи той. "Такова нещо да е казал премиерът, че се страхува от някого, няма. Просто е несериозно. Ако някъде в личен разговор нещо друго са говорили, аз не знам", добави Каракачанов. Според него Валери Симеонов няма да напуска коалицията, поне така чул вчера.

В отговор на въпрос Каракачанов коментира, че взаимоотношенията между лидерите на "Атака" и НФСБ Волен Сидеров и Валери Симеонов са "исторически сложни". Аз лично се опитвам да напомням на всички тезата, която ни е събрала през 2016 г. в коалицията "Обединени патриоти", посочи той. По думите му голямата цел е един нов прочит на политиката и един нов подход национален или националистически към решаването на проблемите в държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай