18:30 ч.

12.01.18

3 мин.

0

13

0

Карадайъ призова: Балканите да са зона, свободна от етнонационалисти

от редактор |

Карадайъ призова: Балканите да са зона, свободна от етнонационалисти

Всички демократични политически сили да положим усилия да превърнем региона в сигурна зона, свободна от етнонационалисти, това призова председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на среща с председателя на Еврепейската комисия Жан Клод Юнкер и Kолегиума от комисарите на ЕК с Председателския съвет на НС и председателите на парламетарни комисии.


„Председателството на България на Съвета на ЕС е шанс да сме проактивни за по-добра Европа, обединена, по-силна и по-сигурна. Да покажем българското гостоприемство, природните красоти, историческото наследство, многообразието, а също – отговорност и професионална компетентност. Това е шанс и във вътрешно политически план с нови сили и енергия да работим за необходимост на демократичните процеси, за сигурност, успех в борбата с корупцията, за реформите, икономически растеж, развитие на научния потенциал, постигане на нормалност в политиката, за човешкото достойнство, за европесйките ценности" призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.


Карадайъ подчерта необходимостта от програма за ускорено развитие на страната, акцент, който ДПС постави в НС. Карадайъ припомни и съществуващите предизвикателства пред европейските граждани, а именно решаването на сложните проблемите с тероризма и миграцията. И задължението за включването им в общата кауза за постигане на сигурна и силна Европа.


По време на своето изказване председателят на ДПС подчерта, че в България националистите бяха включени в управлението без да има нужда.


Карадайъ припомни за крайните националисти и популисти,които на места в Европа печелят избори и уточни, че националистите в Западна Европа, включително Полша и Унгария са по-скоро, евроскептици и антимигранти. „В България и на Балканите национализмът е етнонационализъм. Българските националисти печелят изборите с реториката на национализма и популизма, а се обличат с дрехата на консерватизма, за да участвавъв властта и използват властта, да сеят омраза и евроскептицизъм, ерозират институциите на държавата." каза Карадайъ.


Лидерът на ДПС предупреди, че Балканите са особена зона и всяка заигравка с национализмите е опасност за мира. „Етнонационализмът поражда от едната страна условия за реципрочен национализъм и от другата страна винаги има кой да се възползва от това".


Председателят на ДПС подчерта значимостта на Българския етнически модел, чиито създател и идеолог е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, за установяване на демократичните ценности и членството на България в НАТО и ЕС. „Именно тази биография на ДПС ни прави строители на мирна, демократична България, отговорна пред бъдещите поколения", заяви още Карадайъ.


Той призова "Всички демократични политически сили да положим усилия да превърнем региона в сигурна зона, свободна от етнонационалисти." И допълни, че ДПС няма да пести усилия за по-добра проспреираща Европа.


Карадайъ сподели, че България с Българския етнически модел има добър опит с успешно реализиран и гарантиращ мир, заедност и просперитет, които може да предложи на Западните Балкани в подкрепа на усилията им да се доближат до ЕС.


Председателят заяви, че отношенията на ЕС и Турция са от съществено значение за България и Балканите.


На срещата участие взеха още зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов и Халил Летифов, председател на транспортната комисия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 02:14 · 14.01.2018
за демократичнаста знаеме...
за българския обръчов модел...също
за нарушенията от Дружеството за права и някакви свободи ..също.
Свободи...ама как звучиииии..българските граждани са свободни...до дружеството
Потребител · 01:49 · 14.01.2018
И това от думите на партия основана на етническа и верска основа
Потребител · 14:06 · 13.01.2018
Потъналала в подлост и низост бугаро~циганска сган ще ми говори за българщина. Какво общо имате вие с Чистите и Святи Идеали на Божия син~Апостола. За 140 години, 140 пъти продадохте Майка България. Горката не може да се отърве от Околовръстното на Историята. Май, такива като Доган и Карадайъ ще ви измият срама на челото.
Потребител · 08:49 · 13.01.2018
Когато този турчин сe нарeчe българин, щe му повярвам!
Потребител · 04:35 · 13.01.2018
ПЪРВО КАЖЕТЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ,ИЛИ НЕ! А КАТО СЕ ПРЕГРЪЩАТЕ С ТЕЗИ,КОИТО ВИ ОНОЖДАХА,КОЙ ДА ВИ ВЕРВА БЕ ХАЙРСЪЗИ ПРИЧКОВИ,КОЙЙЙЙ?
Потребител · 02:55 · 13.01.2018
Хайдушките псета, паднали под робството на мързела и подлостта, ще пукнат от глад, защото вече няма какво да крадат, над кого да издевателстват. Няма ги вече стохилядните кашишки армии, стохилядните трудови и кеч войски. В тях се подвизаваха пълчища от български дебили и гамени, рафинирани изроди и гадини. Ех, как чакат тия блядски копелета да се възроди Русия, да дойде да ги освободи, та да организират пак ония танкови Изродителни походи срещу мюсюлманите в страната. Ромските Апостоли са се събрали на Оборище.
Потребител · 23:35 · 12.01.2018
Богарската дебилна свинска свиня пак е абасрала орталъка. Ще се задавите бре, пезевенги ! Поемете си дъх, изплакнете си зурлите !
Потребител · 22:22 · 12.01.2018
Тоя педал караанадолъ пак ли е лапал на Доган сиренясалия
Потребител · 22:14 · 12.01.2018
между Българските националисти и националистите от Турция има голяма и съществена разлика а имен но че едните мислят да опазят своето си а другите да го присвоят
Потребител · 21:21 · 12.01.2018
дрън дрън БЪЛГАРИЯ никога никого не е нападала през вековете а само се е защитавала ако някой плаче за майка си в турция да си ходи т н турско говорящи живеят най добре от всички в страната да не говорим за турските пенсионери дето вземат и от турско и от бг пенсии общо над 1000 бглева а всъщност са неграмотни
ANTIFA · 20:15 · 12.01.2018
САМО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ БОРБАТА СРЕЩУ ИРАНОПОМИЯРСКИЯТ ФАШИЗЪМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ СЕ НАРИЧАТ българи А СА КОПЕЛЕТА РОДЕНИ СЛЕД ХИЛЯДИТЕ ГРЪЦКИ И ТУРСКИ ИЗНАСИЛВАНИЯ XAXAXAXAXAXAXA
Потребител · 08:06 · 13.01.2018
@ANTIFA Умри изродe
Потребител · 16:13 · 14.01.2018
@ANTIFA те тея, родените от изнасилванията са сега турци- вашите баби са изнасилвали затова не сте българи вече. със сигурност генома ни след 1000 год. е много по запазен отколкото турския, пък и гръцкия
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент