Град в Северозапада продава две училища и болница

Град в Северозапада продава две училища и болница | StandartNews.com

Продаваме закритата ни общинска болница и две училища, които вече са празни, каза за „Стандарт" кметът на Кула д-р Владимир Владимиров. Те могат да бъдат превърнати в центрове за социални услуги или в производствени цехове, но кандидати за това няма.

Общинската болница бе закрита преди 7 години. Тя се намира в центъра на града и има двор от 50 дка. Сградата е добре поддържана, оценена е на 1 млн. лв. Интерес към нея проявяват австрийци, румънци, но отдалечеността от центъра ги спира. Част от помещенията бяха дадени на фондация за създаване на център за лечение на диабетноболни хора, но той чака финансирне, за да започн дейността си.

Двете закрити училища се намират на възлови места в града. При влизането в Кула от Видин е бившето средно училище по автотранспорт. То е обявявано на търг, но не се явил нито дин кандидат. Второто е бивше основно, след това начално, разположено на главната улица по пътя към ГКПП „Връшка чука". Наематели няма и в двете школа. Общината отдава под наем само земеделска земя. И за нея кандидатите са малко, обясни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай