ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса в Копривщица

ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса в Копривщица | StandartNews.com

ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса в Копривщица. Това каза на брифинг Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ във връзка с решението на Общински съвет-Копривщица за премахване на статута на града на архитектурно-исторически резерват, съобщава „Фокус".

"Днес само ние не сме се изказвали по казуса. Аз, както и колегите ми заставаме зад кмета и подкрепяме действията му да съхраним уникалното културно наследство. Действията до момента са правилни", обясни Дончев.

"Не сме против развитието на Копривщица и в сферата на туризма, но това минава през съхраняване на историческото наследство", поясни той. "Кметът ще върне решението за преразглеждане", поясни Дончев и заяви, че днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ е взела решение по казуса.

"ГЕРБ се разграничава от общинските си съветници по казуса. Възлагаме им - 4 на брой са, да прегласуват решението на Общинския съвет. При неспазване на заседание на Изпълнителната ни комисия, сме в правото си да прекратим членството им, на двама от тях, които са в ИК, а на другите двама - да се разграничим от действията им до края на мандата", каза още той. По думите му да правиш добър туризъм не означава да бетонираш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай