ДПС иска МВР да следи неонацистите

ДПС иска МВР да следи неонацистите | StandartNews.com

ДПС подпука вътрешния министър заради безнаказаните прояви на краен национализъм. Движението настоя МВР да започне да събира данни за неонацистки организации, както и да се задейства за разпускането им.

Това заяви депутатът Джейхан Ибрямов по време на парламентарния контрол. Той цитира в подкрепа на думите си традиционно организираният Луков марш, предстоящото шествие през този уикенд срещу Ньойския договор, организирано от ВМРО, както и продажбата на сувенири с нацистки символи в Слънчев бряг.

И вместо ваши колеги и министри да потушават децибелите, да се обърне внимание дали има разпространение на нацистки символи, настоя Ибрямов с намек за Валери Симеонов.

Вътрешният министър Валентин Радев обаче отрече да разполага с такава информация. "Към настоящия момент в МВР няма получена информация за регистрирани партии или национал-социалистически организации, както и формирования, разпространяващи знамена на Хитлер и фашистки символи.
При констатиране на подобни действия, ще бъдат предприети всички мерки, предвидени от закона, обеща МВР-шефът.

От ДПС обаче не останаха доволни от отговора му. "Не съм очарован от вашия отговор, не съм и очаквал и нещо друго", каза Джейхан Ибрямов.

И на отричането на подобни факти, му обеща да му подари такива символи. Специално пък за шествието за Ньойския договор, депутатът от ДПС напомни: "Тези територии са върнати на България от Хитлерова Германия и вижте кой в момента иска ревизия на този договор - ВМРО". Той дори упъти Радев да погледне сайта на партията на Каракачанов. "Това означава ревизия на новия световен ред, наложен от Парижкия мирен договор. Или искаме ние ООН да наложи нов световен ред и в България?", попита депутатът от ДПС.

В същото време отбеляза, че вчера подписвахме споразумения в Македония. "Питам аз - аджеба, Охрид българска територия ли е, защото част от коалицията казва, че територията е българска?!", атакува Ибрямов. Не приемам за логично твърдението ви, че няма такива организации. Приемам, че няма такива организации, защото вие не събирате такива данни", разкритикува МВР депутатът от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай