11:25 ч.

12.07.18

1 мин.

0

0

0

ДИСКУСИЯТА НА СТАНДАРТ: Дамянова: Бизнесът влиза в университетите

от Стела СТОЯНОВА |

ДИСКУСИЯТА НА СТАНДАРТ: Дамянова: Бизнесът влиза в университетите

Бизнесът влиза във висшето образвозание. Председателят на образователната комисия в парламента и нейни колеги внесоха миналия петък промени в закона за висшето образование, които да гарантират участие на бизнеса в образователния процес. Това съобщи самата Милена Данямона по време на дискусията "Да! На българското автомобилостроене", организирана от вестник "Стандарт" в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Аутомотив клъстер България. 


"Фирмите ще могат да участват в създаването на учебни програми, в изитните комисии, а техни представители ще мотат да преподават и в университетите. Те ще мотат да се включат и в постояните комисии, които на практика акредитират новите специалности. Промените ще бъдат разгледани на комисия още следващата седмица и ще влязат в пленарна зала до края на юли", каза Милена Дамяноава.


Според нея това ще позволи на компаниите да развият и собствени стажантски програми.


Според спатистиката над 130 компании операрат в България в областта на автоиндустрията. 


"Каквито и промени да направим обаче, ако университетите и бизнесът не работят заедно, нещата няма да случат така както си ги представяме", зяви Дамянова. 


И допълни, че приетият вчера на Министрески съвет Закон за професионално образование, вероятно ще бъде разгледан в комисия през последната седмиза на юли, за да могат през август депутатите да работят по корекциите. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай



Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент