Британският посланик: Споделям разочарованието на Борисов от медиите

Британският посланик: Споделям разочарованието на Борисов от медиите | StandartNews.com

„На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование".

Това коментира в „Здравей, България" посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка една европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати.

„Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство", коментира още Хопкинс.

„Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казва. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", допълни тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките.

„На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена", каза Ема Хопкинс.

Тя коментира и положението на Великобритания покрай Brexit.

„В момента се намираме на много критичен етап на преговорите. Следващата седмица има среща на европейските лидери в Брюксел, така че сме в преломен момент. От британска страна притеснението ни е Европа сомнамбулски да не се озове в ситуация без сделка. Бихме искали да има напредък", заяви британският посланик.

„120 000 българи живеят в Обединеното кралство. Ако имаме сделка, вече изчерпателно сме описали техните права да останат и да работят. Призоваваме всяка една европейска страна едностранно да опише правата на британските граждани на нейна територия", поясни Ема Хопкинс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай