БАН: Трус от 2,4 по Рихтер регистриран край Златоград, но не е усетен

БАН: Трус от 2,4 по Рихтер регистриран край Златоград, но не е усетен | StandartNews.com

Земетресение с магнитуд 2.4 по скалата на Рихтер е регистрирано в близост до Златоград, съобщи сеизмологът Илияна Попова от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

"Земетресението е в пограничните райони и е регистрирано в 03.33 часа", обясни тя. "Няма данни земетресението да е усетено", каза още Илияна Попова.

"През изминалата нощ имаше още около 10 микроземетресения, които са с магнитуд под 2 и които никой не ги е усетил. Нещата вървят в нормалната посока. Това заяви проф. д-р Николай Милошев, директорът на Геофизичния институт към БАН.

"Това беше една съвсем спокойна в сеизмично отношение нощ", допълни пред Нова тв сеизмологът. Той беше категоричен, че ситуацията се нормализира.

Вчера трус с магнитуд 3,9 бе регистриран в 17.17 часа от Геофизичния институт на БАН. Земетресението разтърси Пиринско и бе усетено дори в София.

Няма данни за щети и пострадали както от него, така и от последвалия вторичен трус в Благоевградско, засечен в 18.02 минути на дълбочина 15 км. Епицентърът е недалеч от Брезница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай