17:20 ч.

16.04.18

1 мин.

0

0

0

Бал във Венеция за Тишо от Елисейна

от Първолета Цветкова |

Бал във Венеция за Тишо от Елисейна

Бал във Венеция ще има заедно с приятелите си и абитуриентът Тихомир от село Елисейна, община Мездра. Той и майка му Росица Стоянова останаха без дом на връх Цветница. Къщата им изгоря до основи, заедно с имуществото и дрехите вътре. Оттогава момчето спи при роднини, а майката – в оцелялата от пламъците каруца в двора на къщата си.


Съучениците на Тихомир организираха кампания в негова подкрепа. Младежите събраха 200 лв., които ще бъдат обърнати в евро и така момчето ще разполага със средства за лични разходи, с които да отиде заедно с класа си на абитуриентска вечер във Венеция. Отделно те са събрали още над 500 лв. В училището бе отворена касичка, в която учители и ученици пускаха дарения за пострадалото семейство.


Младежите от Червения кръст и приятели пък дадоха на момчето 141 лв. Сумата е определена след разпределение на събраните дарения от кампанията „Цветница 2018", насочена към абитуриенти сираци и полусираци, към която бе добавен младежът.


Дарители от цялата страна помагат на Росица и Тихомир за нова къща. Такава се продава в момента точно до изгорелия техен дом. Досега в сметката на община Мездра, публикувана на сайта й, са събрани 1617 лв. Дарители са дали от 20 до 1000 лв. От страната пристигат и колети за Росица и Тихомир – от Силистра, Нова Загора, Варна, София.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент