Ангел Кунчев: Няма проблем с водата в София! Водата тук е най-чиста в Европа

Ангел Кунчев: Няма проблем с водата в София! Водата тук е най-чиста в Европа | StandartNews.com

Категорично няма замърсяване на водата в София. Имаме 72 точки, от които всекидневно взимаме проби. В петък, когато бяхме сезирани за слуховете, направихме извънредни проверки, включващи над 500 показателя. Пробите бяха отрицателни.

Това каза Станислав Станев, директор "Експлоатация и поддръжка" в "Софийска вода" в ефира на БТВ.

„Аз не знам друг продукт, който да търпи такава жестока форма на контрол най-вече в столицата. Подразни ме фактът, че се хвърля сянка върху един продукт, който се използва от толкова много хора. За разлика от другите показатели на околната среда, водата в София е най-чиста в Европа", това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. „Това, което бих апелирал всеки софиянец, който има притеснения за качеството на водата да се свърже със Софийска вода", призова Станев. Д-р Кунчев успокои, че партията-майка вече не решава и ситуацията като с Чернобил не може да се повтори.

„Живеем в глобален свят и информация не може да се скрие", увери той. Кунчев разкри, че е бил подразнен от факта, че информацията е дошла не от случаен човек, а от депутат. „Анализираме ежедневно водата, ако има някаква индикация за качеството, разбираме веднага. Язовирите на София са строго охранявани и е много сложна хипотезата за изпускане на химикали", уточни Станев.

„При качеството на софийската вода, да кажеш, че водата е отровна и да изплашиш хората, е отвратително. Този слух е изключително вреден и злонамерен", подчерта д-р Кунчев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай