Здравно министерство спусна на "Пирогов" плана за оздравяване

Здравно министерство спусна на "Пирогов" плана за оздравяване | StandartNews.com

Министерството на здравеопазването представи на ръководството на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" плана за финансово оздравяване на лечебното заведение. Към изпълнението му ще се пристъпи в началото на м. Април, съобщиха от  здравното ведомство. Планът ще действа през следващите три години и министерството ще наблюдава на месечна и тримесечна база изпълнението му.

Оздравителният план не предвижда съкращения на медицински персонал и на специалисти по здравни грижи.

Предстои директорът на болницата да представи пред персонала новата структура и правилата за формиране на възнагражденията в лечебното заведение. Болницата разполага с необходимия брой лекари в спешните приемни кабинети и отделения, с което ще се гарантира непрекъснатото и своевременно обслужване на пациенти при спешни състояния. Специализантите в болницата също ще участват в работните графици под наблюдението на лекари със специалност. Част от лекарите ще работят в реновирания медицински център на болницата.

Предстои да се доизгради и пусне в действие център за спешни съдови състояния със скенер и два ангиографа. Това ще подобри качеството на лечение на пациенти със сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания.

Министерството на здравеопазването и НЗОК ще наблюдават и стриктното спазване на финансовата дисциплина от страна на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" при усвояване на средства за реализирана дейност по клинични пътеки и при спешни състояния.

Като част от оздравителния план е изготвен график за разплащане на просрочените задължения, като мерките не предвиждат натрупване на нови просрочени задължения, а са насочени в посока намаляване размера на наличните към януари 2018 г. над 14 млн. лв. просрочия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай