Семерджиев: Напрежението в "Пирогов" е субективно

Сестрата нямаше да спаси момиченцето, категоричен е министърът

Семерджиев: Напрежението в "Пирогов" е субективно | StandartNews.com

"Напрежението е по-скоро субективно, отколкото обективно. Това е субективна, високоемоционална реакция", обяви служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, цитиран от БГНЕС. Той разкри, че приема действията д-р Атанас Кацаров и останалите недоволни, които подадоха молби за напускане.

"Ремонтът е планиран отдавна с проведена тържна процедура", продължи д-р Семерджиев. Служебният министър е наредил на новия директор на "Пирогов" д-р Балтов да приключи обновението възможно най-скоро. Д-р Семерджиев и вицепремиерът Гълъб Донев подписаха договор за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подобряване на условията за лечение на спешните състояния. Той е на стойност 7 млн. лв. и най-после ще бъде изграден център за квалификация. Там ще бъдат обучени 6892 души. 

Министърът обяви също, че медицинската сестра на 52 училище не би могла да спаси сама момиченцето дори и да е била на работното си място по време на трагичната случка.  Линейката от Трета градска болница е пристигнала в Бояна, а оттам до "Пирогов" за 27 минути. До този момент вътрешният кръвоизлив е бил на ръба на шока. "Всеки гражданин, ако види, че човек страда, да потърси помощ", обяви д-р Семерджиев. Според него учителите е трябвало да се свържат и с личния лекар на детето. 

"България вече не е казарма и не можете да въдворите някой да работи там, където не желае", отсече служебният министър и отново напомни, че преди години лекарите са стоели в кабинетите единствено, за да пишат извинителни бележки. Той бе категоричен, че партиите няма да изпълнят обещанията си, че в училищата отново ще има специалисти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай