15:55 ч.

08.08.18

1 мин.

0

0

0

Починал 50-годишен мъж даде шанс за живот на две жени след трансплантация

от редактори |

Починал 50-годишен мъж даде шанс за живот на две жени след трансплантация

Мъж на 50 години от Бургас, изпаднал в мозъчна смърт след хеморагичен инсулт, е дал надежда за живот на две жени с хронична бъбречна недостатъчност в УМБАЛ "Александровска", съобщиха от лечебното заведение. Едната жена е на 28-години на перитонеална диализа. Другата пациентка е на 50 години и все още не е на диализно лечение.


За трансплантациите са поканени шест човека, но изследванията на двете жени са показали най-голям процент органна съвместимост. В момента пациентките се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно.


Екипът на УМБАЛ "Александровска" е съпричастен към скръбта на семейството на починалия мъж и адмирира хуманното решение да бъдат дарени органите му за спасяването на други хора в най-трудния за тях момент.


От началото на 2018 г. в Клиниката по урология на Александровска болница са направени 11 трансплантации - 8 от трупен и 3 от жив донор, допълват от лечебното заведение.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент