Лазер коригира зрението по най-нова технология

Лазер коригира зрението по най-нова технология | StandartNews.com

Бърз, прецизен и иновативен метод щади роговицата

Последното поколение ексимерен лазер на световния лидер в лазерно-рефрактивната хирургия Schwind дава възможност за висока скорост на работа в комбинация с изключителна прецизност, щадене на роговичната тъкан и комфорт за пациента. Лазерната корекция на зрението вече е въпрос на минути, при това с високо ниво на прецизност и безопасност.


Иновативната технология на ексимерния лазер прави възможно извършването и на т.нар SmartSurfACE лазерна корекция, която представлява най-новата и ефективна разновидност на безконтактната Trans-PRK чрез микропулс технология. Това е безконтактен метод, при който отстраняването на епитела и корекцията на зрението се извършват едновременно и изцяло от лазера в една стъпка. Усъвършенстването на медицинските лазери позволява манипулацията да се извърши в рамките на минути, а резултатът - да е "видим" за пациента още в момента на приключването й.


"Важен е не само лазерът, който се ползва, а и лекарят, седящ зад него. И макар с новите технологии да изглежда така, сякаш ние не участваме в манипулацията, на практика ролята на медика и доверието, което му гласува пациента, са от първостепенно значение, особено в предварителния етап - прегледа и изследването на очите.", обяснява доц. Андреев.

Лазерна корекция може да се направи при хора с късогледство и диоптър до минус 8-10, а при далекогледство - до плюс 5. Първичните прегледи и изследвания са от съществено значение - от една страна дали състоянието на окото позволява извършването на манипулация, от друга - общото състояние на пациента и налични съпътстващи заболявания. Възрастта също е от значение - хората между 20 и 40 г. са най-подходящи за лазерна корекция. Под 18-годишна възраст зрението все още се развива, а над 40-45 години започват да се проявяват промени в очите, пряко обвързани с процеса на стареене. "Въпреки това всеки случай е индивидуален.", категорични са специалистите от очна клиника ДЕН. Но емоцията за всички след манипулацията е една и съща - нескрита радост от факта, че могат да си тръгнат от кабинета без диоптричните очила.


"Коригирането на зрението с лазер по-рядко е въпрос на суета. За много хора липсата на очила дава възможност за по-активно и спокойно практикуване на служебните ангажименти, особено в професии като пилоти, стюардеси, фитнес инструктори, пожарникари. За други - дава възможност да реализират своя детска мечта като гмуркане, каране на ски, екстремни изживявания и редица други.", споделя доц. Андрей Андреев, управител на очна клиника ДЕН и активно практикуващ офталмолог с над 35 годишен опит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай