14:30 ч.

13.06.18

2 мин.

0

0

0

Лазер коригира зрението по най-нова технология

от Стандарт |

Лазер коригира зрението по най-нова технология

Бърз, прецизен и иновативен метод щади роговицата


Последното поколение ексимерен лазер на световния лидер в лазерно-рефрактивната хирургия Schwind дава възможност за висока скорост на работа в комбинация с изключителна прецизност, щадене на роговичната тъкан и комфорт за пациента. Лазерната корекция на зрението вече е въпрос на минути, при това с високо ниво на прецизност и безопасност.Иновативната технология на ексимерния лазер прави възможно извършването и на т.нар SmartSurfACE лазерна корекция, която представлява най-новата и ефективна разновидност на безконтактната Trans-PRK чрез микропулс технология. Това е безконтактен метод, при който отстраняването на епитела и корекцията на зрението се извършват едновременно и изцяло от лазера в една стъпка. Усъвършенстването на медицинските лазери позволява манипулацията да се извърши в рамките на минути, а резултатът - да е "видим" за пациента още в момента на приключването й."Важен е не само лазерът, който се ползва, а и лекарят, седящ зад него. И макар с новите технологии да изглежда така, сякаш ние не участваме в манипулацията, на практика ролята на медика и доверието, което му гласува пациента, са от първостепенно значение, особено в предварителния етап - прегледа и изследването на очите.", обяснява доц. Андреев.


Лазерна корекция може да се направи при хора с късогледство и диоптър до минус 8-10, а при далекогледство - до плюс 5. Първичните прегледи и изследвания са от съществено значение - от една страна дали състоянието на окото позволява извършването на манипулация, от друга - общото състояние на пациента и налични съпътстващи заболявания. Възрастта също е от значение - хората между 20 и 40 г. са най-подходящи за лазерна корекция. Под 18-годишна възраст зрението все още се развива, а над 40-45 години започват да се проявяват промени в очите, пряко обвързани с процеса на стареене. "Въпреки това всеки случай е индивидуален.", категорични са специалистите от очна клиника ДЕН. Но емоцията за всички след манипулацията е една и съща - нескрита радост от факта, че могат да си тръгнат от кабинета без диоптричните очила."Коригирането на зрението с лазер по-рядко е въпрос на суета. За много хора липсата на очила дава възможност за по-активно и спокойно практикуване на служебните ангажименти, особено в професии като пилоти, стюардеси, фитнес инструктори, пожарникари. За други - дава възможност да реализират своя детска мечта като гмуркане, каране на ски, екстремни изживявания и редица други.", споделя доц. Андрей Андреев, управител на очна клиника ДЕН и активно практикуващ офталмолог с над 35 годишен опит.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент