Истински и полезни резултати близо до вас, всеки ден

Истински и полезни резултати близо до вас, всеки ден | StandartNews.com

През последните години заболяванията на щитовиднатажлеза драстично се увеличиха. Към момента статистиката сочи, че в световен мащаб страдащите от хипотиреоидизъм са над 750 милиона. България също не прави изключение, като последните данни показват, че близо 45% от хората у нас имат проблеми с щитовидната жлеза.

Значителна част от страдащите дори не подозират, че имат по-добен здравословен проблем. Такъв е случаят на жена, страдаща от системно главоболие, лесна уморяемост, суха кожа, увеличено тегло, отоци по тялото и промени в гласа. Единственият здравословен проблем, за който пациентката е знаела, е наличието на анемия с неустановена през годините причина, а проявените през последните месеци допълнителни симптоми се отдавали именно на това заболяване и на възрастта.

Подлагането на различни лечения, включително и алтернативни, включващи консумация на билки, витамини, диета, йога и дихателни упражнения, не повлияват на здравословното й състояние и тя продължава да се чувства все по-отпаднала, трудно подвижна и изморена. При рутинно провеждане на тестове във връзка с оценка на риска на работното място, които потвърждават диагнозата "анемия" и допълнително проведени по препоръка на лекар от лабораторията специализирани тестове, се установява наличие на завишена стойност на Т8Н (хормон, регулиращ секрецията на щитовидната жлеза).

След консултация от специалисти в лабораторията пациентката е насочена за консултация с ендокринолог, който назначава подходящо лечение. Така, месец след стартиране заместващата терапията здравословното състояние на жената видимо се подобрява, редуцира теглото си, симптомите на лесна умора значително намаляват, подобрява се сънят и главоболието й изчезва.

Това е един от много успешни случаи, с които от лаборатория "Рамус" се гордеят. Помощта към всеки един пациент, кол-кото малка и лична да изглежда, е изключително важна, това е смисълът от персонално ориентираната медицина.
"Защото сме гарант за качес-тво", е мотото на една от най-големите медико-диагностични лаборатории в България. "СМДЛ Рамус" ООД започва с двама души персонал, а днес вече в структурата, разположена на територията на цялата страна, работят над 600 човека, които се грижат за здравето и комфорта на пациентите.

"СМДЛ Рамус" ООД е единствената в България, която разполага с официално регистрирана и изградена мрежа от лаборатории и манипулационни за вземане на биологичен материал в цялата страна. За удобство на пациентите в момента са на разположение 20 лаборатории и над 200 манипулационни в различни градове на България, в които работят специалисти с висше медицинско образование и признати специалности по клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имуно-хематология, клинична патология и медицинска паразитология. Пациентите са любезно посрещани и професионално обслужвани от отлично подготвени и опитни лаборанти. Към днешна дата в централата на "Рамус" се обработват проби от над 3000 пациента дневно.

Начинът на работа в "Рамус" е напълно съобразен със съвременното и натоварено ежедневие на пациентите. За по-голямо удобство от лабораторията предлагат изпращане на персонален достъп до резултат, идентификационен код (ГО) и парола чрез 5ГП5 на посочени координати за връзка. Това позволява пациентът да се запознае с резултатите от изследванията си по всяко време, независимо от точката, в която се намира. Персоналният идентификационен код (ГО) и парола са индивидуални за всеки пациент, с което се гарантира сигурността на информацията.

От лабораторията са предвидили подходящи услуги и за трудноподвижните и лежащобол-ни пациенти, чрез осигуряване лабо-рант на място, домашно посещение, за вземане на необходимите проби. От същата услуга могат да се възползват предприятия, офиси, фирми, които же-лаят да извършат здравен мониторинг на служителите си.

За улеснение на ръководителите на фирми от "Рамус" предлагат издаване и презаверка на здравни книжки. Вземането на проба и връщането на готовия резултат се извършва чрез куриер на лабораторията, като услугата е напълно безплатна
Благодарение на успешната си работа по различни международни клинични проучвания и други подобни проекти днес "Рамус" е сред лидерите за тази дейност в България. Лабораторията всеки месец преминава специализирани одити от различни международни компании и се стреми постоянно да повишава качеството на услугите си. Софтуерът, който съхранява и защитава данните на пациентите, е от последно поколение.


СМДЛ "Рамус" ООД разполага и с акредитация, която й позволява да обучава студенти и специализанти - лекари и специалисти с висше немедицинско образование, по специалностите клинична лаборатория, клинична химия, микробиология и вирусология, медицински лаборанти.

За да бъдат максимално полезни на нуждаещите се, от лабораторията предлагат възможност за безплатна консултация със специалисти, които да интерпретират резултатите на пациента и да дадат насоки за лечение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай