Храните, които помагат на мъжете в леглото

Храните, които помагат на мъжете в леглото | StandartNews.com

Еректилната дисфункция може да бъде причинена от тревожност, стрес, умора, стеснение на кръвоносните съдове, повишени холестерол и кръвно налягане, злоупотреба с алкохол, заболявания, прием на определени медикаменти.

Консумацията на някои храни също се свързва с импотеност. Поради тази причина британски специалисти дават препоръки как да се хранят мъжете, за да намалят риска от проблеми с ерекцията, пише в. "Дейли експрес".

Импотентността е често срещано състояние, особено при мъже над 40-годишна възраст. Според експерти от LLoyds Pharmacy повечето представители на силния пол се сблъскват с проблема в определен етап от живота си.

Диетоложката д-р Ким Клъгстън напомня, че консумацията на определени храни също се свързва с еректилна дисфункция.
мъж храна храни

Типичната "Западна диета", включваща преработено месо, рафинирани въглехидрати и сладкиши, окачествена като нездравословна, може да повлияе върху подвижността на семенната течност и съответно да доведе до импотентност.

"Този начин на хранене, изобилстващ от трансмазнини, не само причинява натрупване на тегло, но влияе неблагоприятно и върху мобилността на спермата. Наднорменото тегло и затлъстяването могат да причинят изменения в хормоналните нива", обяснява д-р Ким Клъгстън.

„Пониженото количество тестостерон се отразява върху качеството на семенната течност и допринася за еректилна дисфункция или импотентност. Наднорменото тегло повишава температурата в гениталната област и въздейства неблагоприятно върху производството на сперма", допълва диетоложката.

Тя препоръчва мазните и пържените храни да се заменят със здравословни питателни алтернативи, например с риби, богати на омега-3 мастни киселини, приемът на които подобрява качеството на семенната течност.

Д-р Клъгстън препоръчва също мъжете да консумират повече плодове, зеленчуци и варива. Антиоксидантите в тях подобряват подвижността и концентрацията на спермата и обема на еякулата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай