Д-р Трунчев: Инвестираме в обучението на млади лекари

Д-р Трунчев: Инвестираме в обучението на млади лекари | StandartNews.com

Д-р Христо Трунчев, изпълнителен директор на Новартис Фарма за България и Македония и Председател на Управителния съвет на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

Нашата здравна система се конкурира с редица други държави за младите специалисти. В момента в немски болници има 6000 свободни работни места за лекари. Ние сме длъжни да задържим нашите лекари в България. Инициативата „Млад медик" е стъпка в тази посока.

Ние като компания се опитваме всячески да подкрепяме младите лекари, като инвестираме в тяхното продължаващото медицинско обучение. Инвестираме в клинични проучвания, които не само подкрепят работата на медицинските специалисти, но представляват и реална терапевтична опция за много пациенти преди реалния достъп до тези терапии. Опитваме се да подобряваме инфраструктурата в здравеопазването, като търсим цялостни решения по пътя на пациента.

Лекарствата, които предлагаме, са само част от пътя на пациента. Много често пациентите и медицинските специалисти имат нужда от съпътстваща диагностика, логистична подкрепа и инфраструктура, която ние предоставяме. Крайната цел, която си поставяме, е да подпомогнем създаването на устойчива среда в здравеопазването, която да доведе до по-добри здравни резултати за пациентите и по-добри условия за работа на медицинските специалисти, които да ги мотивират да останат да работят в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай