17:50 ч.

19.05.17

1 мин.

0

0

0

Болницата на Апостолов не е източвала НЗОК

от редактор |

Болницата на Апостолов не е източвала НЗОК

Болницата, в която е работил освободения заместник-министър на здравеопазването Стоил Апостолов не е източвала Здравната каса. Такива опити не са правени в болница „Бургасмед", обяви след проверката на НЗОК директорката на регионалната каса Таня Макшева.
Открити са обаче нарушения за случая, в който пациентка съобщава, че кракът й е опериран само по документи, но в действителност й е направена само пункция. „Извършена е частична лечебна дейност на коляното на пациентката, но дейността не е довършена, тъй като тя се е почувствала облекчена и е отказала по-нататъшната терапия. Това е решение между пациента и лечебното заведение, там няма как касата да се намеси. Пациентката си е тръгнала след пункцията. Дали такава е била договорката или просто такова е било решението й, нямам идея", коментира Макшева. Цената на клиничната пътека за въпросната процедура, е 910 лева. Тя обаче няма да бъде заплатена на лечебното заведение от НЗОК. От "Бургасмед" обявиха в свое становище, че технически секретар е допуснал грешка в попълването на медицинската документация и оттам се е получила и грешка в епикризата на пациентката.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент