Ананиев: Няма да сменям директори на болници /ОБНОВЕНА/

Ананиев: Няма да сменям директори на болници /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Нямам притеснение за проверките на прокуратурата в УМБАСМ „Н. И Пирогов" – следващата седмица ще влезем там с конкретен оздравителен план. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с образуваното от Софийска градска прокуратура досъдебно производство за безстопанственост в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов", цитиран от Агенция „Фокус".

По думите на Ананиев планът ще подобри финансовото състояние и ще оптимизира разходите и структурите в болницата. „Болницата има нужда от преструктуриране на отделенията. Има четири хирургии, четири ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници и управленски персонал", каза министърът.

Попитан дали ще се съкращават началници на отдели, министърът призова това да не се приема като съкращаване, а оптимизиране на отделенията. „Това означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечение на хората", заяви Кирил Ананиев.

Той допълни и че няма да има наказани директори на болници.

"Не се обмисля смяна на директори в 7-те разследвани от прокуратурата болници, тъй като не се е доказала вина, аргументира се Ананиев. - Това е работа на прокуратурата. Когато има такива сигнали, тя е длъжна да действа. Когато докаже съответни резултати, ще се вземат и съответните законодателни и съдебни решения", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай