10 тайни на лекарите да се пазят от рака

10 тайни на лекарите да се пазят от рака | StandartNews.com

Когато сме обезпокоени от заболяване, търсим помощ от лекарите. Но помислили ли сте някога как лекарите поддържат тяхното здраве? Те всъщност осъществяват ежедневен контакт с пациентите, но по някакъв начин много рядко развиват инфекции. В Америка е проведено допитване сред 10 лекари, които споделят своите съвети за предотвратяване на рак и други заболявания. Предлагаме ви да се запознаете с тях.

Спанак, яйца и авокадо

Тези три вкусни и здравословни продукта боготвори онкологът Филип Спайс. Всяка сутрин той подготвя следната закуска: една четвърт чаша спанак се смесва с яйцето и се вари в тенджера, след това се добавя още белтъкът на 1 яйце. Добавете щипка твърдо сирене, нарязано авокадо, чили сос и го поставете на филия хляб. Онкологът смята, че това е най-добрата превенция на рака.

Предпазете лицето си

Кожата ви е най-податлива на рак - това е отдавна известен факт. Дерматологът Джоузеф Собанко от Университета на Пенсилвания всяка сутрин от 30 години слага слънцезащитен крем за лице, който съдържа цинк или титан. Това се е превърнало в ежедневен ритуал за него.
Той препоръчва на всички да правят това, защото вредното лъчение на слънцето, съчетано със замърсената околна среда, водят до преждевременно зарастване на кожата ни.

Малко аспирин

Директорът на програма за превенция рака на дебелото черво в Университета на Кънектикът Даниел Розенберг съветва да се вземат 81 мг аспирин дневно. Според него това ще помогне да се предотврати възпаление на дебелото черво. Тази практика наистина помага, но не е подходяща за всички. Ето защо, преди да започнете да приемате дневната доза аспирин, говорете с вашия лекар. Ако няма противопоказания, продължете, особено ако някой от семейството е имал това заболяване.

Изхвърлете пластмасата

Професорът по урология Уон Чанг настоява да не използвате пластмасови торбички, защото съдържат вещества, които предизвикват рак. Ето защо е по-добре да използвате керамични и стъклени съдове или хартиени торби, за да съхранявате храната си. Това е по-полезно.

Витамин B3

Онкологът Антъни Роси настоятелно препоръчва като хранителна добавка при закуска да взимате никотинамид. Това е форма на витамин В3, която предотвратява възникването на много видове рак на кожата. И като цяло, Антъни Роси препоръчва използването на козметични продукти, съдържащи витамини от вида B.

Яжте ядки

Интересно наблюдение: Мъжете пушачи, които обичат ядки, е по-малко вероятно да развият рак на белите дробове. Това твърдят изследователи от Националния институт по здравеопазване на САЩ. Най-вероятно това е, защото ядките забавят оксидативния стрес на тялото. Например, онкологът Матю Джъргелън яде шепа бадеми или шам-фъстъци всеки ден. Вкусно и полезно в същото време. Нещо повече, работата на мозъка се подобрява от тази лека закуска.

Още риба на скара

Сьомга с кафяв ориз и зеленчуци вече е традиционна вечеря на уролога Кристофър Сайгал. Лекарят препоръчва поне 2 пъти седмично да вечеряте рибни ястия. По този начин ще намалите риска от рак на простатата. И ако има възможност, минимизирайте консумацията на месо в полза на рибата. В Обединеното кралство е проведено проучване, което показва, че консумацията на обработено месо по някакъв начин се свързва с колоректален рак.

Намалете стреса

Хроничният стрес е най-добрият приятел на рака. Той е този, който насърчава възпроизводството на раковите клетки. Урологът Нелсън Бенет от Северозападния университет в Илинойс съветва всеки да отдели време за медитация. Просто седнете в празна стая, изключете телефона, затворете очи, започнете да мислите за нещо приятно, дишайте бавно и дълбоко. След 10-15 сесии ще се научите да се абстрахирате от проблемите.

Спортът, умнико!

Онкологът Кийт МакКрей вярва, че физическите упражнения са гаранция за здравето. Той обича да кара велосипед и се движи по 35 километра на ден. Проучванията показват, че хората, които активно спортуват по 1,5 часа седмично или просто отделят време за умерена активност по 2,5 часа, намаляват вероятността от смърт от рак средно с 30%.

Пийте зелен чай сутрин

Онкологът Алън Уон пие чаша зелен чай всяка сутрин. В тази напитка има много антиоксиданти, които служат като превенция на рака при мъжете. Но имайте предвид, че тази напитка е вредна за тези, които вече имат тумор.

Това е списък на съветите, които лекарите прилагат в живота си. Много е важно да помогнете на работата на вашето тяло в нашето забързано ежедневие. В края на краищата ракът е чумата на XXI век. Много по-лесно е да се предотврати заболяването, отколкото да се лекува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай