Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова остава в ареста

Снимка: БНТ/БТА

Заместничката на Десислава Иванчева – Биляна Петрова остава в ареста | StandartNews.com

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния район "Младост" - Биляна Петрова да напусне ареста. Съдът се позова на назначената съдебномедицинска експертиза, според която, въпреки здравословните си проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража, съобщава БНР.

Според д-р Адриана Русева заболяванията на Петрова не изискват болничен престой и затова тя се е консултирала, както и е осигурила личен преглед на бившия заместник-кмет при още специалисти. Това предизвика реакцията на защитата й, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без изобщо да се е запознала с условията в ареста.

Съдът обаче не се съгласи и даже похвали Русева, че е проявила самоинициатива за попълване на изследването. Според магистрата, консултациите с други специалисти не само не е неправомерно, а е проява на висок професионализъм.

Докато защитата на Петрова искаше свободата й, включително и защото не е участвала в корупционна схема с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин, обвиняемата се разплака, а съдът даде почивка. А след нея обяви, че Биляна Петрова остава под стража - решение, което тя може да обжалва пред Апелативния специализиран съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай